Dr. Öğr. Üyesi Sevgin Dıblan

Department / Department: GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ
  • Address: Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN

  • Phone: +90(324) 600-0033

  • E-Mail: sdiblan@tarsus.edu.tr

CV Information

  • Gıda Teknolojisi
  • Gıda Ambalajlama

2014 - 2019 GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR), TÜRKİYE

2011 - 2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ), TÜRKİYE

2008 - 2018 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, İŞLETME FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ, TÜRKİYE

2006 - 2011 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR., TÜRKİYE

2021- Devam Ediyor , TARSUS ÜNİVERSİTESİ/MERSİN TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU/GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ PR./

2013- Devam Ediyor , ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/

2021- Devam Ediyor , TARSUS ÜNİVERSİTESİ
Yazar: DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Yayın Yılı: 2023
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: International Dairy Journal
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 140
  • DOI Numarası: 10.1016/j.idairyj.2023.105596
  • Erişim Türü: Basılı+Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Packaging Technology and Science
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • DOI Numarası: 10.1002/pts.2681
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: AYDEMİR LEVENT YURDA...
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: AYDEMİR LEVENT YURDAER, DIBLAN SEVGİN, Aktaş Havva, Çakıtlı Gamze
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of Food Measurement and Characterization
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • DOI Numarası: 10.1007/s11694-022-01484-1
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: DIBLAN SEVGİN, ÖZKAN MEHMET
  • Yayın Yılı: 2021
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, ÖZKAN MEHMET
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Food Chemistry
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI
  • Cilt: 352
  • DOI Numarası: 10.1016/j.foodchem.2021.129321
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: GÖKKAYA ERDEM BURCU,...
  • Yayın Yılı: 2021
  • Yazarlar: GÖKKAYA ERDEM BURCU, DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Food and Bioprocess Technology
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI
  • Cilt: 14
  • DOI Numarası: 10.1007/s11947-021-02712-0
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: DIBLAN SEVGİN,GÖKKAY...
  • Yayın Yılı: 2020
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,GÖKKAYA BURCU,KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of Food Science and Technology
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 57
  • DOI Numarası: 10.1007/s13197-020-04403-8
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: Menevseoglu Ahmed,DI...
  • Yayın Yılı: 2020
  • Yazarlar: Menevseoglu Ahmed,DIBLAN SEVGİN,Türkyılmaz Meltem,ÖZKAN MEHMET
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of Food Measurement and Characterization
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 14
  • Sayı: 5
  • Sayfa: 2611-2622
  • DOI Numarası: 10.1007/s11694-020-00507-z
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: GÖKKAYA BURCU,DIBLAN...
  • Yayın Yılı: 2019
  • Yazarlar: GÖKKAYA BURCU,DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Food and Bioproducts Processing
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 118
  • Sayfa: 270-280
  • DOI Numarası: 10.1016/j.fbp.2019.09.015
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: Davarcı Arife,KADİRO...
  • Yayın Yılı: 2019
  • Yazarlar: Davarcı Arife,KADİROĞLU KELEBEK PINAR,DIBLAN SEVGİN,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of Food Processing and Preservation
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 43
  • Sayı: 8
  • DOI Numarası: 10.1111/jfpp.14018
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: KELEBEK HAŞİM,DIBLAN...
  • Yayın Yılı: 2018
  • Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU KELEBEK PINAR,SELLİ SERKAN,KOLA OSMAN
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Çukurova Tarım Gıda Bil. Der.
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 33
  • Sayı: 2
  • Sayfa: 127-136
  • Erişim Türü: Basılı
Yazar: Tanriseven Dilem, DI...
  • Yayın Yılı: 2018
  • Yazarlar: Tanriseven Dilem, DIBLAN SEVGİN, SELLİ SERKAN, KELEBEK HAŞİM
  • Makale Türü: Derleme Makale
  • Dergi Adı: Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 1
  • Sayı: 1
  • Sayfa: 38-45
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Yayın Yılı: 2018
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Derleme Makale
  • Dergi Adı: Food and Health
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 4
  • Sayfa: 63-79
  • DOI Numarası: 10.3153/JFHS18007
  • Anahtar Kelimeler: Active Packaging,Antimicrobial,Food Quality,Film Properties
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Yayın Yılı: 2018
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 42
  • Sayı: 3
  • Sayfa: 13544-
  • DOI Numarası: 10.1111/jfpp.13544
  • Anahtar Kelimeler: Antimicrobial active films,diffusion kinetic,potassium sorbate,pH and water activity
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: DIBLAN SEVGİN,KADİRO...
  • Yayın Yılı: 2018
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU PINAR,AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Food and Health
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 4
  • Sayfa: 80-88
  • DOI Numarası: 10.3153/FH18008
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Yazar: KADİROĞLU PINAR,DIBLAN SEVGİN
  • Yayın Yılı: 2017
  • Yazarlar: KADİROĞLU PINAR,DIBLAN SEVGİN
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: Endekste taranmıyor
  • Cilt: 32
  • Sayı: 1
  • Sayfa: 13-18
  • Erişim Türü: Basılı
Yazar: DIBLAN SEVGİN,ÖZKAN MEHMET
  • Yayın Yılı: 2012
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,ÖZKAN MEHMET
  • Makale Türü: Derleme Makale
  • Dergi Adı: GIDA
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 38
  • Sayı: 1
  • Sayfa: 47-54
  • Erişim Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, Salum...
  • Basım Tarihi: 30/10/2023
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, Salum Pelin, ULUSAL FATMA, ERBAY ZAFER
  • Etkinlik Adı: 13th NİZO dairy conference
  • Etkinlik Tarihi: 17.10.2023 - 20.10.2023
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: Salum Pelin, Bolat E...
  • Basım Tarihi: 30/10/2023
  • Yazarlar: Salum Pelin, Bolat Enise Betül, DIBLAN SEVGİN, GÜVEN ONUR, ÇAM MUSTAFA, AYDEMİR LEVENT YURDAER, ERBAY ZAFER
  • Etkinlik Adı: 13th NİZO dairy conference
  • Etkinlik Tarihi: 17.10.2023 -
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, Uluba...
  • Basım Tarihi: 29/09/2023
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, Ulubaş Çağla, Uğurlu Özlem, Güngör Sevde, ERKİN ÖZGÜR CEM, ERBAY ZAFER
  • Etkinlik Adı: 1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi
  • Etkinlik Tarihi: 28.09.2023 -
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, AYDEM...
  • Basım Tarihi: 14/09/2022
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Etkinlik Adı: 2nd CIRCUL-A-BILITY CONFERENCE
  • Etkinlik Tarihi: 12.09.2022 - 14.09.2022
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Basım Tarihi: 24/09/2021
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Etkinlik Adı: First CIRCUL-A-BILITY Conference: RETHINKING PACKAGING FOR CIRCULAR AND SUSTAINABLE FOOD SUPPLY CHAINS OF THE FUTURE
  • Etkinlik Tarihi: 26.09.2021 - 29.09.2021
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: GÖKKAYA ERDEM BURCU,...
  • Basım Tarihi: 24/09/2021
  • Yazarlar: GÖKKAYA ERDEM BURCU, DIBLAN SEVGİN, KAYA SEVİM
  • Etkinlik Adı: First CIRCUL-A-BILITY Conference: RETHINKING PACKAGING FOR CIRCULAR AND SUSTAINABLE FOOD SUPPLY CHAINS OF THE FUTURE
  • Etkinlik Tarihi: 26.09.2021 - 29.09.2021
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: ÇAKITLI GAMZE,AKTAŞ ...
  • Basım Tarihi: 23/10/2020
  • Yazarlar: ÇAKITLI GAMZE,AKTAŞ HAVVA,DIBLAN SEVGİN,AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Etkinlik Adı: 13. Türkiye Gıda Kongresi
  • Etkinlik Tarihi: 21.10.2020 - 23.10.2020
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı+Elektronik
Yazarlar: Aktaş Havva,Çakıtlı ...
  • Basım Tarihi: 23/10/2020
  • Yazarlar: Aktaş Havva,Çakıtlı Gamze,DIBLAN SEVGİN,AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Etkinlik Adı: Türkiye Gıda Kongresi
  • Etkinlik Tarihi: 21.10.2020 - 23.10.2020
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı+Elektronik
Yazarlar: UZLAŞIR TÜRKAN,SÖNME...
  • Basım Tarihi: 21/08/2019
  • Yazarlar: UZLAŞIR TÜRKAN,SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH,GÜÇLÜ GAMZE,KADİROĞLU KELEBEK PINAR,DIBLAN SEVGİN,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM
  • Etkinlik Adı: International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood)
  • Etkinlik Tarihi: 20.06.2019 - 21.06.2019
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: Çakıtlı Gamze,Aktaş ...
  • Basım Tarihi: 20/06/2019
  • Yazarlar: Çakıtlı Gamze,Aktaş Havva,DIBLAN SEVGİN,AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Etkinlik Adı: Third International Mediterranean Natural Sciences, Health Sciences and Engineering Congress
  • Etkinlik Tarihi: 18.06.2019 - 20.06.2019
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,MENEVŞ...
  • Basım Tarihi: 10/12/2018
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,MENEVŞEOĞLU AHMED,Türkyılmaz Meltem,HAMZAOĞLU FATMAGÜL,ÖZKAN MEHMET
  • Etkinlik Adı: 3rd International Congress on Food Technology
  • Etkinlik Yeri: Kapadokya, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 10.10.2018 - 12.10.2018
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yazarlar: KADİROĞLU KELEBEK PI...
  • Basım Tarihi: 30/11/2018
  • Yazarlar: KADİROĞLU KELEBEK PINAR,EKİCİ HALİL,DIBLAN SEVGİN
  • Etkinlik Adı: FONGAR 2018
  • Etkinlik Tarihi: 28.11.2018 - 30.11.2018
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: Davarcı Arife,KELEBE...
  • Basım Tarihi: 24/10/2018
  • Yazarlar: Davarcı Arife,KELEBEK HAŞİM,DIBLAN SEVGİN,GÜÇLÜ GAMZE,KADİROĞLU KELEBEK PINAR,SELLİ SERKAN
  • Etkinlik Adı: 3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress
  • Etkinlik Tarihi: 24.10.2018 - 26.10.2018
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: KAYA SEVİM,GÖKKAYA B...
  • Basım Tarihi: 25/04/2018
  • Yazarlar: KAYA SEVİM,GÖKKAYA BURCU,DIBLAN SEVGİN
  • Etkinlik Adı: 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
  • Etkinlik Tarihi: 19.04.2018 - 21.04.2018
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,GÖKKAY...
  • Basım Tarihi: 13/04/2018
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,GÖKKAYA BURCU,KAYA SEVİM
  • Etkinlik Adı: RPFOODS 2018
  • Etkinlik Tarihi: 11.04.2018 - 13.04.2018
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DAVARC...
  • Basım Tarihi: 13/04/2018
  • Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DAVARCI ARİFE,DIBLAN SEVGİN,GÜÇLÜ GAMZE,SEVINDIK ONUR,SELLİ SERKAN
  • Etkinlik Adı: RPFOODS 2018
  • Etkinlik Tarihi: 11.04.2018 - 13.04.2018
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,TANRIS...
  • Basım Tarihi: 13/04/2018
  • Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,TANRISEVEN DİLEM,DIBLAN SEVGİN,GÜÇLÜ GAMZE,SELLİ SERKAN
  • Etkinlik Adı: RPFOODS 2018
  • Etkinlik Tarihi: 11.04.2018 - 13.04.2018
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: UÇAR BURÇAK,DIBLAN S...
  • Basım Tarihi: 07/03/2018
  • Yazarlar: UÇAR BURÇAK,DIBLAN SEVGİN,ÖZER MEHMET SERTAÇ
  • Etkinlik Adı: II INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING TECHNOLOGY AND INNOVATION
  • Etkinlik Tarihi: 07.03.2018 - 11.03.2018
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,GÖKKAY...
  • Basım Tarihi: 07/03/2018
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,GÖKKAYA BURCU,KAYA SEVİM
  • Etkinlik Adı: II INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING TECHNOLOGY AND INNOVATION
  • Etkinlik Tarihi: 07.03.2018 - 11.03.2018
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DIBLAN...
  • Basım Tarihi: 11/11/2017
  • Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU PINAR,sevindik onur,SELLİ SERKAN
  • Etkinlik Adı: 10. Gıda Mühendisliği Kongresi
  • Etkinlik Yeri: Antalya, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 09.11.2017 - 11.11.2017
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DIBLAN...
  • Basım Tarihi: 17/05/2017
  • Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU PINAR,KOLA OSMAN,SELLİ SERKAN
  • Etkinlik Adı: ICAFOF
  • Etkinlik Yeri: Nevşehir, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 15.05.2017 - 17.05.2017
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Basım Tarihi: 17/05/2017
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
  • Etkinlik Adı: ICAFOF
  • Etkinlik Tarihi: 15.05.2017 - 17.05.2017
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Elektronik
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,UÇAR B...
  • Basım Tarihi: 21/04/2016
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,UÇAR BURÇAK,KAYA SEVİM,ÖZER MEHMET SERTAÇ,KOLA OSMAN
  • Etkinlik Adı: 15th International Cereal and Bread Congress
  • Etkinlik Yeri: İstanbul, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 18.04.2016 - 21.04.2016
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KADİRO...
  • Basım Tarihi: 12/11/2015
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU PINAR,UÇAR BURÇAK,YABACI KARAOĞLAN SELİN,AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Etkinlik Adı: 9. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ
  • Etkinlik Tarihi: 12.11.2015 - 14.11.2015
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: UÇAR BURÇAK,DIBLAN S...
  • Basım Tarihi: 01/10/2015
  • Yazarlar: UÇAR BURÇAK,DIBLAN SEVGİN,YABACI KARAOĞLAN SELİN,KADİROĞLU PINAR,AYDEMİR LEVENT YURDAER
  • Etkinlik Adı: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
  • Etkinlik Tarihi: 01.10.2015 - 04.10.2015
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,TURKYI...
  • Basım Tarihi: 10/08/2015
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,TURKYILMAZ MELTEM,ÖZKAN MEHMET
  • Etkinlik Adı: 4th International Conference and Exhibition on Food Processing Technology
  • Etkinlik Tarihi: 10.08.2015 - 11.08.2015
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,MENEVS...
  • Basım Tarihi: 27/08/2014
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,MENEVSEOGLU AHMED,TURKYILMAZ MELTEM,ÖZKAN MEHMET
  • Etkinlik Adı: Novel Approaches in Food Industry
  • Etkinlik Tarihi: 26.05.2014 - 29.05.2014
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: SEVGİN DIBLAN, MEHMET ÖZKAN
  • Yazarlar: SEVGİN DIBLAN, MEHMET ÖZKAN
  • Etkinlik Adı: Türkiye 11. Gıda Kongresi
  • Etkinlik Tarihi: 10.10.2012 - 12.10.2012
  • Bildiri Türü: Poster
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU PINAR
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,KADİROĞLU PINAR
  • Etkinlik Adı: Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016 Edirne
  • Etkinlik Tarihi: 05.10.2016 - 07.10.2016
  • Bildiri Türü: Özet bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,Erbay ...
  • Yazarlar: DIBLAN SEVGİN,Erbay Buket,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
  • Etkinlik Adı: Novel Approaches in Food Industry
  • Etkinlik Tarihi: 26.05.2011 - 29.05.2011
  • Bildiri Türü: Poster
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Basım Türü: Basılı
  • Proje Adı: Çift katlı emülsiyon tekniği ile su buharı bariyer özelliği iyileştirilmiş, aktif ve akıllı yenilebilir film tasarımı
  • Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ
  • Proje Durumu: Devam Ediyor
  • Proje Başlangıç Tarihi: 11/01/2022
  • Proje Bitiş Tarihi: Devam Ediyor
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
Proje Ekibi:
  • Proje Adı: Çift Katlı Emülsiyon/Püskürtmeli Kurutma Tekniği ile Biyoaktif Gıda Katkı Maddesi Olarak Mikroenkapsüle Kazein Hidrolizatı Üretimi
  • Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ
  • Proje Durumu: Devam Ediyor
  • Proje Başlangıç Tarihi: 15/01/2021
  • Proje Bitiş Tarihi: Devam Ediyor
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
  • Proje Adı: Doğal nanokristal selüloz ve çapraz bağlayıcı ajanlarla güçlendirilmiş kitosan ve peynir altı suyu protein hidrojellerinin yenilebilir film üretiminde kullanılması
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Devam Ediyor
  • Proje Başlangıç Tarihi: 12/10/2020
  • Proje Bitiş Tarihi: Devam Ediyor
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
Proje Ekibi: SEVGİN DIBLAN
  • Proje Adı: EU COST Action CIRCUL-A-BILITY: Rethinking packaging for circular and sustainable food supply chains of the future
  • Proje Türü: COST
  • Proje Durumu: Devam Ediyor
  • Proje Başlangıç Tarihi: 10/01/2020
  • Proje Bitiş Tarihi: Devam Ediyor
  • Proje Kapsamı: ULUSLARARASI
Proje Ekibi:
  • Proje Adı: Kuru fasulye protein ekstraktının in vitro sindirim sonrası biyoaktif özelliklerinin incelenmesi
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 29/11/2018
  • Proje Bitiş Tarihi: 29/01/2020
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
Proje Ekibi:
  • Proje Adı: Yeni Nesil Dizileme ile Endüstriyel Şalgam Suyu Üretiminde Etkili Mikrofloranın Belirlenmesi
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 04/05/2018
  • Proje Bitiş Tarihi: 21/05/2019
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
Proje Ekibi:
  • Proje Adı: Kaşar peynirinin raf ömrünü artırmak için antimikrobiyal-aktif paketleme filmlerinin kullanılması
  • Proje Konusu: Aktif filmler ile sarılan ve depolanan kaşar peynirlere antimikrobiyal ajan difüzyonunun ve raf ömrünün incelenmesi
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 14/02/2018
  • Proje Bitiş Tarihi: 18/12/2019
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
  • Proje Adı: Kurutma İşlemlerinin İncirlerin (Ficus carica L.) Fenolik Bileşikler, Antioksidan Kapasite ve Diğer Önemli Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
  • Proje Konusu: Kurutma İşlemlerinin İncirlerin (Ficus carica L.) Fenolik Bileşikler, Antioksidan Kapasite ve Diğer Önemli Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 05/12/2016
  • Proje Bitiş Tarihi: 12/04/2017
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
  • Proje Adı: Aktif paketleme sistemlerinde kullanılan bazı antimikrobiyal maddelerin difüzyon hızının belirlenmesi
  • Proje Konusu: Yapılacak bu proje ile amacımız ANM aktif filmlerde sıklıkla kullanılan nisin AgZeo kitosan ve PS için güvenirliği ve tekrar edilebilirliği yüksek modern tayin yöntemleri geliştirerek araştırmanın bir sonraki adımı için gerekli bilgi ve deneyimin kazanılması ve sonrasında yeni çalışmalara sağlam adımlar ile başlanmasıdır Bu konuda kapsamlı literatür araştırması yapılmış gerekli teçhizat ve kimyasallar belirlenmiştir Yapılacak bu çalışmada yüksek bir bütçeye ihtiyaç duyulmasa da bazı temel kimyasalların alımı sayesinde belirtilen maddelerin tespit yöntemlerinin belirlenmesi gelecekte planlanan çalışmalar için elzemdir Bunun yanında bu çalışma ile proje ekibi tespit ve tayin yöntemleri açısından gerekli deneyimi kazanacak özellikle projede çalışacak olan doktora öğrencisi açısından bilimsel çalışmaya başlama konusunda çok önemli bir tecrübe olacaktır
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 03/08/2016
  • Proje Bitiş Tarihi: 08/08/2018
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
Proje Ekibi:
  • Proje Adı: Baklagillerden Elde Edilen Fenolik Ekstraktların S aureus Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi
  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 26/05/2015
  • Proje Bitiş Tarihi: 02/09/2016
  • Proje Kapsamı: ULUSAL
Proje Ekibi:
  • Proje Adı: Kalecik Karası üzümlerden Vitis vinifera L üretilen kırmızı üzüm suyunun çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve durultmanın üzüm suyu rengi üzerine etkisi
  • Proje Konusu: Durultma işleminin meyve suyu rengi üzerine etkisi
  • Proje Türü: ARAŞTIRMA PROJESİ
  • Proje Durumu: Tamamlandı
  • Proje Başlangıç Tarihi: 15/05/2013
  • Proje Bitiş Tarihi: 17/04/2014
  • Proje Kapsamı: ULUSAL

  • 2022-2023 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ, Türkçe
  • 2022-2023 GIDA AMBALAJLAMA, Türkçe
  • 2021-2022 Gıda Mikrobiyolojisi, Türkçe
  • 2021-2022 Kariyer Planlama, Türkçe
  • 2021-2022 Gıdalarda Temel İşlemler, Türkçe
  • 2021-2022 Genel Mikrobiyoloji, Türkçe
  • 2020-2021 Termodinamik, Türkçe
  • 2020-2021 Introduction to Programming, İngilizce
  • 2020-2021 Thermodynamics, İngilizce
  • 2020-2021 Kütle ve Enerji Denklikleri, Türkçe
  • 2020-2021 Programlamaya Giriş, Türkçe
  • 2020-2021 Material and Energy Balances, İngilizce
  • 2020-2021 Gıda Kalite Kontrol, Türkçe
  • 2020-2021 Food Quality Control, İngilizce
  • 2019-2020 Introduction to Programing, İngilizce
  • 2019-2020 Food Quality Control, İngilizce
  • 2019-2020 General Microbiology, İngilizce
  • 2019-2020 Food Microbiology, İngilizce
  • 2019-2020 Programlamaya Giriş, Türkçe
  • 2022-2023 GIDA AKTİF PAKETLEME VE KULLANILAN NANOPARTİKÜLLER, Türkçe
  • 2022-2023 GIDALARDA RAF ÖMRÜ HESAPLAMALARI, Türkçe
  • Ders Kaydı Bulunamadı!
    Ödül Türü: Diğer
    • Ödülün Kazanıldığı Tarih: 2014
    • Alınan Ödül: Diğer
    • Ödülün Alındığı Kurum/Kuruluş/Etkinlik Adı: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!