Dr. Öğr. Üyesi SEVGİN DIBLAN

Adres Bilgisi

Adres

Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN

Öğrenim Bilgisi

  • 2008 - 2018

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

    Lisans
  • 2014 - 2019

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    Doktora
  • 2011 - 2014

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    Yüksek Lisans
  • 2006 - 2011

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    Lisans

Akademik Görevler

  • 2021-, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ, TARSUS ÜNİVERSİTESİ, MERSİN TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
  • 2013-, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Kitaplar

Makaleler

Bildiriler

Projeler

  • EU COST Action CIRCUL-A-BILITY: Rethinking packaging for circular and sustainable food supply chains of the future

    23842

    , COST, Devam Ediyor

  • Doğal nanokristal selüloz ve çapraz bağlayıcı ajanlarla güçlendirilmiş kitosan ve peynir altı suyu protein hidrojellerinin yenilebilir film üretiminde kullanılması

    23842

    , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Devam Ediyor

  • Çift Katlı Emülsiyon/Püskürtmeli Kurutma Tekniği ile Biyoaktif Gıda Katkı Maddesi Olarak Mikroenkapsüle Kazein Hidrolizatı Üretimi

    23842

    , TÜBİTAK PROJESİ, Devam Ediyor

  • Yeni Nesil Dizileme ile Endüstriyel Şalgam Suyu Üretiminde Etkili Mikrofloranın Belirlenmesi

    23842

    , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı

  • Kuru fasulye protein ekstraktının in vitro sindirim sonrası biyoaktif özelliklerinin incelenmesi

    23842

    , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı

  • Kaşar peynirinin raf ömrünü artırmak için antimikrobiyal-aktif paketleme filmlerinin kullanılması

    23842

    ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı

  • Kurutma İşlemlerinin İncirlerin (Ficus carica L.) Fenolik Bileşikler, Antioksidan Kapasite ve Diğer Önemli Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri

    23842

    ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı

  • Baklagillerden Elde Edilen Fenolik Ekstraktların S aureus Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi

    23842

    ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı

  • Aktif paketleme sistemlerinde kullanılan bazı antimikrobiyal maddelerin difüzyon hızının belirlenmesi

    23842

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı

  • Kalecik Karası üzümlerden Vitis vinifera L üretilen kırmızı üzüm suyunun çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve durultmanın üzüm suyu rengi üzerine etkisi

    23842

    ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ , ARAŞTIRMA PROJESİ, Tamamlandı

Dersler

  • 2021-2022, Önlisans, Gıda Mikrobiyolojisi
  • 2021-2022, Önlisans, Kariyer Planlama
  • 2021-2022, Önlisans, Genel Mikrobiyoloji
  • 2021-2022, Önlisans, Gıdalarda Temel İşlemler
  • 2020-2021, Lisans, Termodinamik
  • 2020-2021, Lisans, Thermodynamics
  • 2020-2021, Lisans, Programlamaya Giriş
  • 2020-2021, Lisans, Introduction to Programming
  • 2020-2021, Lisans, Gıda Kalite Kontrol
  • 2020-2021, Lisans, Food Quality Control
  • 2020-2021, Lisans, Kütle ve Enerji Denklikleri
  • 2020-2021, Lisans, Material and Energy Balances
  • 2019-2020, Lisans, Programlamaya Giriş
  • 2019-2020, Lisans, Food Microbiology
  • 2019-2020, Lisans, Introduction to Programing
  • 2019-2020, Lisans, Food Quality Control
  • 2019-2020, Lisans, General Microbiology

Ödüller

  • 2014, 2211-A TÜBİTAK BİDEB Yurt İçi Doktora Bursu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Diğer, TÜRKİYE

Üyelikler

Sanatsal Faaliyetler

İdari Görevler

  • 2021 - , Bölüm Başkanı, TARSUS ÜNİVERSİTESİ,

Üniversite Dışı Deneyim