Öğr. Gör. Dr. Kemal Enes

Department / Department: ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ
  • Address: Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN

  • Phone: +90(324) 600-0033

  • E-Mail: kemalenes@tarsus.edu.tr

  • Second E-Mail: kemalenes@gmail.com

CV Information

  • Turizm
  • Gastronomy
  • Atık ve Gıda Güvenliği
  • İşgücü Maliyeti

2013 - 2021

Doktora

MERSİN ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR), TÜRKİYE

2009 - 2013

Yüksek Lisans

GAZİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ (YL) (TEZLİ), TÜRKİYE

2000 - 2008

Lisans

MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU, KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ, TÜRKİYE

Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale 2024
  • Yayın Yılı: 2024
  • Yazarlar: ENES KEMAL, KOŞAN LEVENT
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Heliyon
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: SCI-Expanded
  • Cilt: 10
  • DOI Numarası: 10.1016/j.heliyon.2024.e25157
  • Anahtar Kelimeler: Time driven activity based costing,Leveled TDABC,Case study,Labor productivity
  • Erişim Türü: Basılı+Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2023
  • Yayın Yılı: 2023
  • Yazarlar: ENES KEMAL, KOŞAN LEVENT, ÖZKAN EREN
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Cukurova Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 32
  • Sayı: 1
  • Sayfa: 132-143
  • DOI Numarası: 10.35379/cusosbil.1123788
  • Erişim Türü: Basılı+Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2023
  • Yayın Yılı: 2023
  • Yazarlar: ENES KEMAL, KOŞAN LEVENT
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 34
  • Sayı: 2
  • Sayfa: 7-18
  • DOI Numarası: 10.17123/atad.1261635
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2023
  • Yayın Yılı: 2023
  • Yazarlar: ERCİK CEVAT, YAVUZ GÜLSER, ENES KEMAL
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 13
  • Sayfa: 42-61
  • DOI Numarası: 10.30783/nevsosbilen.1291159
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal Indeks Copernicus, Türkiye Turizm Dizini, Asos İndex, Scientific İndexes service Özgün Makale 2023
  • Yayın Yılı: 2023
  • Yazarlar: Gülser Kamilalp, AKPUR AKIN, ENES KEMAL
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: Indeks Copernicus, Türkiye Turizm Dizini, Asos İndex, Scientific İndexes service
  • Cilt: 4
  • Sayfa: 46-54
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2022
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: KAYA BÜŞRA, ENES KEMAL, KANCA BAYRAM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 13
  • Sayı: 3
  • Sayfa: 1239-1252
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2022
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: Karakayalı Zekeriya, ENES KEMAL, KANCA BAYRAM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 12
  • Sayı: 2
  • Sayfa: 593-618
  • DOI Numarası: 10.48146/odusobiad.1121396
  • Anahtar Kelimeler: mantar,Gastronomi,Yemek kültürü,Giresun
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2022
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: ENES KEMAL, KANCA BAYRAM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 5
  • Sayı: 3
  • Sayfa: 1189-1202
  • DOI Numarası: 10.33083/joghat.2022.194
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2022
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: ENES KEMAL, YAVUZ GÜLSER, ERCİK CEVAT
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 22
  • Sayı: 2
  • Sayfa: 249-263
  • DOI Numarası: 10.17494/ogusbd.1161347
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Uluslararası Indeks Copernicus, Türkiye Turizm Dizini, Asos İndex, Scientific İndexes service Özgün Makale 2022
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: ENES ESRA, ENES KEMAL
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: The Journal of Eurasia Tourism Research
  • Kapsam: Uluslararası
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: Indeks Copernicus, Türkiye Turizm Dizini, Asos İndex, Scientific İndexes service
  • Cilt: 3
  • Sayı: 2
  • Sayfa: 54-67
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2022
  • Yayın Yılı: 2022
  • Yazarlar: ENES KEMAL, KAYA BÜŞRA, KANCA BAYRAM
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 10
  • Sayı: 3
  • Sayfa: 2555-2568
  • DOI Numarası: 10.21325/jotags.2022.1105
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Ulusal TR DİZİN Özgün Makale 2021
  • Yayın Yılı: 2021
  • Yazarlar: YILDIZ AKPUR ZUHAL, ENES KEMAL
  • Makale Türü: Özgün Makale
  • Dergi Adı: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
  • Kapsam: Ulusal
  • Hakem Türü: Hakemli
  • Tarandığı Endeks: TR DİZİN
  • Cilt: 9
  • Sayı: 2
  • Sayfa: 687-696
  • DOI Numarası: 10.21325/jotags.2021.810
  • Erişim Türü: Elektronik
  • Erişim Linki: Tıklayınız.
Uluslararası Tam metin bildiri 29/09/2019
  • Basım Tarihi: 29/09/2019
  • Yazarlar: ENES KEMAL,YAVUZ GÜLSER
  • Etkinlik Adı: Futourism Congress
  • Etkinlik Yeri: Mersin, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 26.09.2019 - 28.09.2019
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
  • Basım Türü: Basılı
Uluslararası Tam metin bildiri 03/10/2018
  • Basım Tarihi: 03/10/2018
  • Yazarlar: TAŞTAN HÜLYA,ENES KEMAL,Bektarım Nurcan
  • Etkinlik Adı: Fotourism 2018
  • Etkinlik Tarihi: 27.09.2018 - 29.09.2018
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
  • Basım Türü: Elektronik
Uluslararası Tam metin bildiri 01/06/2018
  • Basım Tarihi: 01/06/2018
  • Yazarlar: TAŞTAN HÜLYA, ENES KEMAL, ŞAHİN ELANUR
  • Etkinlik Adı: GLOBAL CONFERENCE ON BUSINESS AND ECONOMICS
  • Etkinlik Yeri: Sarasota, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
  • Etkinlik Tarihi: 04.06.2018 - 08.06.2018
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm Planlaması>Turizm Ekonomisi
  • Basım Türü: Basılı
Ulusal Tam metin bildiri 30/03/2018
  • Basım Tarihi: 30/03/2018
  • Yazarlar: KONAKLIOĞLU ECE,ÖZKAYA FÜGEN,Lokmanoğlu Yasmina,ENES KEMAL
  • Etkinlik Adı: Gastronomi Zirvesi
  • Etkinlik Yeri: Ankara, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 22.03.2018 - 25.03.2018
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
  • Basım Türü: Basılı+Elektronik
Ulusal Tam metin bildiri 24/11/2014
  • Basım Tarihi: 24/11/2014
  • Yazarlar: GÜNAY FATİH,ENES KEMAL
  • Etkinlik Adı: 3. Doğu Akdeniz Turizm Kongresi
  • Etkinlik Yeri: Mersin, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 21.04.2014 - 23.04.2014
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Ulusal
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
  • Basım Türü: Elektronik
Uluslararası Tam metin bildiri 17/11/2014
  • Basım Tarihi: 17/11/2014
  • Yazarlar: KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN
  • Etkinlik Adı: 15. Uluslararası Turizm Kongresi
  • Etkinlik Tarihi: 13.11.2014 - 16.11.2014
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
  • Basım Türü: Basılı
Uluslararası Tam metin bildiri 31/10/2014
  • Basım Tarihi: 31/10/2014
  • Yazarlar: KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN
  • Etkinlik Adı: Tourman 2014
  • Etkinlik Yeri: Balıkesir, TÜRKİYE
  • Etkinlik Tarihi: 25.09.2014 - 27.09.2014
  • Bildiri Türü: Tam metin bildiri
  • Kapsam: Uluslararası
  • Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
  • Basım Türü: Elektronik

  • 2013-2014 DÜNYA MUTFAKLAR, Türkçe
  • 2013-2014 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1, Türkçe
  • 2012-2013 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2, Türkçe
  • 2012-2013 YÖRESEL MUTFAKLAR, Türkçe
  • 2012-2013 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1, Türkçe
  • 2012-2013 DÜNYA MUTFAKLAR, Türkçe
  • 2011-2012 YÖRESEL MUTFAKLAR, Türkçe
  • 2011-2012 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1, Türkçe
  • 2011-2012 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2, Türkçe
  • 2010-2011 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2, Türkçe
  • 2010-2011 PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1, Türkçe
  • 2020-2021 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 A, Türkçe
  • 2020-2021 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 B, Türkçe
  • 2020-2021 ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Türkçe
  • 2019-2020 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A, Türkçe
  • 2019-2020 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 B, Türkçe
  • 2019-2020 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B, Türkçe
  • 2019-2020 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 A, Türkçe
  • 2018-2019 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A, Türkçe
  • 2018-2019 SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI, Türkçe
  • 2018-2019 OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI, Türkçe
  • 2018-2019 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 A, Türkçe
  • 2018-2019 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B, Türkçe
  • 2018-2019 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 B, Türkçe
  • 2017-2018 OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI, Türkçe
  • 2017-2018 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ B, Türkçe
  • 2017-2018 ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Türkçe
  • 2017-2018 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A, Türkçe
  • 2017-2018 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B, Türkçe
  • 2017-2018 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ A, Türkçe
  • 2016-2017 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ A, Türkçe
  • 2016-2017 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B, Türkçe
  • 2016-2017 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A, Türkçe
  • 2016-2017 TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ B, Türkçe
  • 2016-2017 OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI, Türkçe
  • 2015-2016 YEMEK KÜLTÜRÜ BAHAR, Türkçe
  • 2015-2016 VEJETERYAN MUTFAĞI, Türkçe
  • 2015-2016 TEMEL PİŞİRİM YÖNTEMLERİ 2, Türkçe
  • 2015-2016 VEJETERYAN MUTFAĞI BAHAR, Türkçe
  • 2015-2016 TEMEL PİŞİRİM YÖNTEMLERİ 1, Türkçe
  • 2015-2016 YEMEK KÜLTÜRÜ, Türkçe
  • 2014-2015 YEMEK KÜLTÜRÜ, Türkçe
  • 2014-2015 VEJETERYAN MUTFAĞI, Türkçe
  • Ders Kaydı Bulunamadı!

    Ders Kaydı Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!

    Kayıt Bulunamadı!