
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
KEMAL ENES
MESLEK YÜKSEKOKULU
BÖLÜM / ANABİLİM DALI
- ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
- SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ
Çalışma Alanları
- Gastronomi
- Turizm
MESLEK YÜKSEKOKULU
Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN
MERSİN ÜNİVERSİTESİ
LisansMERSİN ÜNİVERSİTESİ
DoktoraGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Lisans2022, Turizmin Geleceği 3
Bölüm Adı: Agro Turizm
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Detay Yayınevi
Editör: Bayram Kanca, Çağdaş Ertaş
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 208
ISBN: 978-605-254-661-1
Bilimsel Kitap, Agro Turizm
2022, Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü
Bölüm Adı: Örgütsel Sinizm
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Detay Yayınevi
Editör: Ömür Uçar, Bayram Kanca
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 231
ISBN: 978-605-254-662-8
Bilimsel Kitap, Örgütsel Sinizm
2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Bölüm Adı: Simmering ( Kısık ateşte uzun süreli haşlama )
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Detay Yayınevi
Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422
ISBN: 978-605-254-551-5
Ansiklopedi Maddesi, Simmering ( Kısık ateşte uzun süreli haşlama )
2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Bölüm Adı: Shallow Fat Friying/Sığ Yağda Kızartma
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Detay Yayınevi
Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422
ISBN: 978-605-254-551-5
Ansiklopedi Maddesi, Shallow Fat Friying/Sığ Yağda Kızartma
2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Bölüm Adı: Boiling/Haşlama
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Detay Yayınevi
Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422
ISBN: 978-605-254-551-5
Ansiklopedi Maddesi, Boiling/Haşlama
2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Bölüm Adı: Deep Fat Frying/ Derin yağda kızartma
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Detay Yayınevi
Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422
ISBN: 978-605-254-551-5
Ansiklopedi Maddesi, Deep Fat Frying/ Derin yağda kızartma
2022, Research Anthology on Social Media Advertising and Building Consumer Relationships
Bölüm Adı: Social Media and Events: Before, During, and After
ENESKEMAL
Yayın Yeri: IGI Global Publisher of Tımely Knowledge
Editör: Kemal Birdir, Sevda Birdir, Ali Dalgic, Derya Toksoz
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 2012
ISBN: 9781799849544
Bilimsel Kitap, Social Media and Events: Before, During, and After
2021, Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin
Bölüm Adı: Mersin'in Sanat Turizmi
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Nobel Yayınevi
Editör: Ahmet Atasoy, Cevat Ercik, Murat Durukan
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 570
ISBN: 978-625-433-119-0
Bilimsel Kitap, Mersin'in Sanat Turizmi
2021, Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin
Bölüm Adı: Mersin'in Kongre Turizmi
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Nobel Yayınevi
Editör: Ahmet Atasoy, Cevat Ercik, Murat Durukan
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 570
ISBN: 978-625-433-119-0
Bilimsel Kitap, Mersin'in Kongre Turizmi
2021, Temel Mutfak Bilimleri
Bölüm Adı: Mutfakların Fiziksel Planlama Süreci
ENESKEMAL
Yayın Yeri: detay Yayınevi
Editör: Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Dr. Selman Bayrakçı
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 400
ISBN: 9786052544693
Bilimsel Kitap, Mutfakların Fiziksel Planlama Süreci
2020, Uygulamalı Türk Mutfağı
Bölüm Adı: TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ MENÜ ÖRNEKLERİ 3
ENESKEMAL
Yayın Yeri: NOBEL YAYINEVİ
Editör: Perçin Nilüfer Şahin, Uçuk Ceyhun
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 360
ISBN: 978-625-439-049-4
Ders Kitabı, TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ MENÜ ÖRNEKLERİ 3
2018, Global Conference on Business and Economics
Bölüm Adı: Determination of the Contributions of Local Authorities to Develop Gastronomy Tourism:Adana Sample
ENESKEMAL
Yayın Yeri: ANAHEI Publishing
Editör: Cihan Çobanoğlu
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 9
ISBN: 978-1-7321275-1-7
Bilimsel Kitap, Determination of the Contributions of Local Authorities to Develop Gastronomy Tourism:Adana Sample
2011, Ben Bir Okul Uydurdum
Bölüm Adı:
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Pegem yayıncılık
Editör: Ayhan Ural
Basım sayısı: 4, Sayfa sayısı: 214
ISBN: 9786055885939
Araştırma (Tez Hariç) Kitabı,
2022, Moda Tarihi Müzeleri Ziyaretçi Algısı: M&S Company Archive “Marks in Time” Örneği
ENES ESRA, ENES KEMAL
Yayın Yeri: Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
Ulusal, Hakemli, Indeks Copernicus, Türkiye Turizm Dizini, Asos İndex, Scientific İndexes service, Özgün Makale
2022, Giresun'da Doğal Olarak Yetişen Yenilebilir Mantarların Gastronomik Değeri
Karakayalı Zekeriya, ENES KEMAL, KANCA BAYRAM
Yayın Yeri: Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
2022, Total Tourism Perceived by Local People: A research in Giresun, Turkey
ENES KEMAL, KANCA BAYRAM
Yayın Yeri: Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
ENES KEMAL, KAYA BÜŞRA, KANCA BAYRAM
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
KAYA BÜŞRA, ENES KEMAL, KANCA BAYRAM
Yayın Yeri: Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
2022, Yöresel yemeklerin standardize edilmesi ve kabul edilebilirliğinin ölçülmesi; Mersin Örneği
ENES KEMAL, YAVUZ GÜLSER, ERCİK CEVAT
Yayın Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
2021, Comparative Assessment of Companies’ Preferences in Cabin Crew Recruitment From Turkey
YILDIZ AKPUR ZUHAL, ENES KEMAL
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
31.10.2014, Tourman 2014
KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN (25.09.2014 - 27.09.2014 )
Yayın Yeri: / Balıkesir
Uluslararası, Tam metin bildiri
30.03.2018, Gastronomi Zirvesi
KONAKLIOĞLU ECE,ÖZKAYA FÜGEN,Lokmanoğlu Yasmina,ENES KEMAL (22.03.2018 - 25.03.2018 )
Yayın Yeri: / Ankara
Uluslararası, Tam metin bildiri
29.09.2019, Futourism Congress
ENES KEMAL,YAVUZ GÜLSER (26.09.2019 - 28.09.2019 )
Yayın Yeri: / Mersin
Uluslararası, Tam metin bildiri
24.11.2014, 3. Doğu Akdeniz Turizm Kongresi
GÜNAY FATİH,ENES KEMAL (21.04.2014 - 23.04.2014 )
Yayın Yeri: / Mersin
Ulusal, Tam metin bildiri
17.11.2014, 15. Uluslararası Turizm Kongresi
KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN (13.11.2014 - 16.11.2014 )
Yayın Yeri: /
Uluslararası, Tam metin bildiri
03.10.2018, Fotourism 2018
TAŞTAN HÜLYA,ENES KEMAL,Bektarım Nurcan (27.09.2018 - 29.09.2018 )
Yayın Yeri: /
Uluslararası, Tam metin bildiri
MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI
84
, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
Gastronomi ve Yöresel ürün konağı
84
, Kalkınma Bakanlığı, Tamamlandı
Kazakistan İş Dünyası 2020 Yol Haritası
84
, Diğer (Ulusal), Tamamlandı
Hedef Turizmde İstihdam
84
, Kalkınma Bakanlığı, Tamamlandı
Meslek Yüksekokulları Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne Ait Dersler İçin E Öğrenme Materyallerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması Projesi
84
, Avrupa Birliği, Tamamlandı