Öğr. Gör. Dr. KEMAL ENES

Adres Bilgisi

Adres

Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN

Öğrenim Bilgisi

  • 2000 - 2008

    MERSİN ÜNİVERSİTESİ

    Lisans
  • 2013 - 2021

    MERSİN ÜNİVERSİTESİ

    Doktora
  • 2009 - 2013

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ

    Yüksek Lisans

Akademik Görevler

  • 2018-, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, TARSUS ÜNİVERSİTESİ, MESLEK YÜKSEKOKULU ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
  • 2014-2018, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
  • 2011-2014, UZMAN, AMASYA ÜNİVERSİTESİ, AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Kitaplar

  • 2022, Research Anthology on Social Media Advertising and Building Consumer Relationships

    Bölüm Adı: Social Media and Events: Before, During, and After

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: IGI Global Publisher of Tımely Knowledge

    Editör: Kemal Birdir, Sevda Birdir, Ali Dalgic, Derya Toksoz

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 2012

    ISBN: 9781799849544


    Bilimsel Kitap, Social Media and Events: Before, During, and After

  • 2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi

    Bölüm Adı: Boiling/Haşlama

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Detay Yayınevi

    Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422

    ISBN: 978-605-254-551-5


    Ansiklopedi Maddesi, Boiling/Haşlama

  • 2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi

    Bölüm Adı: Simmering ( Kısık ateşte uzun süreli haşlama )

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Detay Yayınevi

    Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422

    ISBN: 978-605-254-551-5


    Ansiklopedi Maddesi, Simmering ( Kısık ateşte uzun süreli haşlama )

  • 2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi

    Bölüm Adı: Shallow Fat Friying/Sığ Yağda Kızartma

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Detay Yayınevi

    Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422

    ISBN: 978-605-254-551-5


    Ansiklopedi Maddesi, Shallow Fat Friying/Sığ Yağda Kızartma

  • 2022, Türkiye Turizm Ansiklopedisi

    Bölüm Adı: Deep Fat Frying/ Derin yağda kızartma

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Detay Yayınevi

    Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 6422

    ISBN: 978-605-254-551-5


    Ansiklopedi Maddesi, Deep Fat Frying/ Derin yağda kızartma

  • 2021, Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin

    Bölüm Adı: Mersin'in Sanat Turizmi

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Nobel Yayınevi

    Editör: Ahmet Atasoy, Cevat Ercik, Murat Durukan

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 570

    ISBN: 978-625-433-119-0


    Bilimsel Kitap, Mersin'in Sanat Turizmi

  • 2021, Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin

    Bölüm Adı: Mersin'in Kongre Turizmi

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Nobel Yayınevi

    Editör: Ahmet Atasoy, Cevat Ercik, Murat Durukan

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 570

    ISBN: 978-625-433-119-0


    Bilimsel Kitap, Mersin'in Kongre Turizmi

  • 2021, Temel Mutfak Bilimleri

    Bölüm Adı: Mutfakların Fiziksel Planlama Süreci

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: detay Yayınevi

    Editör: Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Dr. Selman Bayrakçı

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 400

    ISBN: 9786052544693


    Bilimsel Kitap, Mutfakların Fiziksel Planlama Süreci

  • 2020, Uygulamalı Türk Mutfağı

    Bölüm Adı: TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ MENÜ ÖRNEKLERİ 3

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: NOBEL YAYINEVİ

    Editör: Perçin Nilüfer Şahin, Uçuk Ceyhun

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 360

    ISBN: 978-625-439-049-4


    Ders Kitabı, TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ MENÜ ÖRNEKLERİ 3

  • 2018, Global Conference on Business and Economics

    Bölüm Adı: Determination of the Contributions of Local Authorities to Develop Gastronomy Tourism:Adana Sample

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: ANAHEI Publishing

    Editör: Cihan Çobanoğlu

    Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 9

    ISBN: 978-1-7321275-1-7


    Bilimsel Kitap, Determination of the Contributions of Local Authorities to Develop Gastronomy Tourism:Adana Sample

  • 2011, Ben Bir Okul Uydurdum

    Bölüm Adı:

    ENESKEMAL

    Yayın Yeri: Pegem yayıncılık

    Editör: Ayhan Ural

    Basım sayısı: 4, Sayfa sayısı: 214

    ISBN: 9786055885939


    Araştırma (Tez Hariç) Kitabı,

Makaleler

Bildiriler

  • 31.10.2014, Tourman 2014

    KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN (25.09.2014 - 27.09.2014 )

    Yayın Yeri: / Balıkesir

    Uluslararası, Tam metin bildiri

  • 30.03.2018, Gastronomi Zirvesi

    KONAKLIOĞLU ECE,ÖZKAYA FÜGEN,Lokmanoğlu Yasmina,ENES KEMAL (22.03.2018 - 25.03.2018 )

    Yayın Yeri: / Ankara

    Uluslararası, Tam metin bildiri

  • 29.09.2019, Futourism Congress

    ENES KEMAL,YAVUZ GÜLSER (26.09.2019 - 28.09.2019 )

    Yayın Yeri: / Mersin

    Uluslararası, Tam metin bildiri

  • 24.11.2014, 3. Doğu Akdeniz Turizm Kongresi

    GÜNAY FATİH,ENES KEMAL (21.04.2014 - 23.04.2014 )

    Yayın Yeri: / Mersin

    Ulusal, Tam metin bildiri

  • 17.11.2014, 15. Uluslararası Turizm Kongresi

    KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN (13.11.2014 - 16.11.2014 )

    Yayın Yeri: /

    Uluslararası, Tam metin bildiri

  • 03.10.2018, Fotourism 2018

    TAŞTAN HÜLYA,ENES KEMAL,Bektarım Nurcan (27.09.2018 - 29.09.2018 )

    Yayın Yeri: /

    Uluslararası, Tam metin bildiri

Projeler

  • MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI

    84

    , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Devam Ediyor

  • Gastronomi ve Yöresel ürün konağı

    84

    , Kalkınma Bakanlığı, Devam Ediyor

  • Kazakistan İş Dünyası 2020 Yol Haritası

    84

    , Diğer (Ulusal), Tamamlandı

  • Hedef Turizmde İstihdam

    84

    , Kalkınma Bakanlığı, Tamamlandı

  • Meslek Yüksekokulları Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne Ait Dersler İçin E Öğrenme Materyallerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması Projesi

    84

    , Avrupa Birliği, Tamamlandı

Dersler

  • 2020-2021, Lisans, ULUSLARARASI MUTFAKLAR
  • 2020-2021, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 B
  • 2020-2021, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 A
  • 2019-2020, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B
  • 2019-2020, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A
  • 2019-2020, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 B
  • 2019-2020, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 A
  • 2018-2019, Lisans, SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI
  • 2018-2019, Lisans, OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI
  • 2018-2019, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 B
  • 2018-2019, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B
  • 2018-2019, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A
  • 2018-2019, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 A
  • 2017-2018, Lisans, OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI
  • 2017-2018, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ A
  • 2017-2018, Lisans, ULUSLARARASI MUTFAKLAR
  • 2017-2018, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B
  • 2017-2018, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ B
  • 2017-2018, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A
  • 2016-2017, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 B
  • 2016-2017, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ B
  • 2016-2017, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ A
  • 2016-2017, Lisans, OSMANLI VE YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI
  • 2016-2017, Lisans, TEMEL YEMEK PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 A
  • 2015-2016, Lisans, VEJETERYAN MUTFAĞI BAHAR
  • 2015-2016, Lisans, YEMEK KÜLTÜRÜ BAHAR
  • 2015-2016, Lisans, TEMEL PİŞİRİM YÖNTEMLERİ 2
  • 2015-2016, Lisans, TEMEL PİŞİRİM YÖNTEMLERİ 1
  • 2015-2016, Lisans, VEJETERYAN MUTFAĞI
  • 2015-2016, Lisans, YEMEK KÜLTÜRÜ
  • 2014-2015, Lisans, VEJETERYAN MUTFAĞI
  • 2014-2015, Lisans, YEMEK KÜLTÜRÜ
  • 2013-2014, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1
  • 2013-2014, Önlisans, DÜNYA MUTFAKLAR
  • 2012-2013, Önlisans, YÖRESEL MUTFAKLAR
  • 2012-2013, Önlisans, DÜNYA MUTFAKLAR
  • 2012-2013, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2
  • 2012-2013, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1
  • 2011-2012, Önlisans, YÖRESEL MUTFAKLAR
  • 2011-2012, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2
  • 2011-2012, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1
  • 2010-2011, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2
  • 2010-2011, Önlisans, PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1

Ödüller

Üyelikler

Sanatsal Faaliyetler

İdari Görevler

Üniversite Dışı Deneyim