
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
KEMAL ENES
MESLEK YÜKSEKOKULU
BÖLÜM / ANABİLİM DALI
- ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
- SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PR.
MESLEK YÜKSEKOKULU
Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN
MERSİN ÜNİVERSİTESİ
LisansMERSİN ÜNİVERSİTESİ
DoktoraGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Lisans2020, Uygulamalı Türk Mutfağı
Bölüm Adı: TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ MENÜ ÖRNEKLERİ 3
ENESKEMAL
Yayın Yeri: NOBEL YAYINEVİ
Editör: Perçin Nilüfer Şahin, Uçuk Ceyhun
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 360
ISBN: 978-625-439-049-4
Ders Kitabı, TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ MENÜ ÖRNEKLERİ 3
2021, Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin
Bölüm Adı: Mersin'in Sanat Turizmi
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Nobel Yayınevi
Editör: Ahmet Atasoy, Cevat Ercik, Murat Durukan
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 570
ISBN: 978-625-433-119-0
Bilimsel Kitap, Mersin'in Sanat Turizmi
2021, Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin
Bölüm Adı: Mersin'in Kongre Turizmi
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Nobel Yayınevi
Editör: Ahmet Atasoy, Cevat Ercik, Murat Durukan
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 570
ISBN: 978-625-433-119-0
Bilimsel Kitap, Mersin'in Kongre Turizmi
2021, Impact of ICTs on Event Management and Marketing
Bölüm Adı: Social Media and Events: Before, During, and After
ENESKEMAL
Yayın Yeri: IGI Global Publisher of Tımely Knowledge
Editör: Kemal Birdir, Sevda Birdir, Ali Dalgic, Derya Toksoz
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 357
ISBN: 9781799849544
Bilimsel Kitap, Social Media and Events: Before, During, and After
2021, Temel Mutfak Bilimleri
Bölüm Adı: Mutfakların Fiziksel Planlama Süreci
ENESKEMAL
Yayın Yeri: detay Yayınevi
Editör: Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Dr. Selman Bayrakçı
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 400
ISBN: 9786052544693
Bilimsel Kitap, Mutfakların Fiziksel Planlama Süreci
2011, Ben Bir Okul Uydurdum
Bölüm Adı:
ENESKEMAL
Yayın Yeri: Pegem yayıncılık
Editör: Ayhan Ural
Basım sayısı: 4, Sayfa sayısı: 214
ISBN: 9786055885939
Araştırma (Tez Hariç) Kitabı,
2018, Global Conference on Business and Economics
Bölüm Adı: Determination of the Contributions of Local Authorities to Develop Gastronomy Tourism:Adana Sample
ENESKEMAL
Yayın Yeri: ANAHEI Publishing
Editör: Cihan Çobanoğlu
Basım sayısı: 1, Sayfa sayısı: 9
ISBN: 978-1-7321275-1-7
Bilimsel Kitap, Determination of the Contributions of Local Authorities to Develop Gastronomy Tourism:Adana Sample
2021, Comparative Assessment of Companies’ Preferences in Cabin Crew Recruitment From Turkey
YILDIZ AKPUR ZUHAL, ENES KEMAL
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Ulusal, Hakemli, TR DİZİN, Özgün Makale
17.11.2014, 15. Uluslararası Turizm Kongresi
KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN (13.11.2014 - 16.11.2014 )
Yayın Yeri: /
Uluslararası, Tam metin bildiri
31.10.2014, Tourman 2014
KOŞAN LEVENT,ENES KEMAL,ÇOLAK OKAN (25.09.2014 - 27.09.2014 )
Yayın Yeri: / Balıkesir
Uluslararası, Tam metin bildiri
24.11.2014, 3. doğu akdeniz turizm kongresi
GÜNAY FATİH,ENES KEMAL (21.04.2014 - 23.04.2014 )
Yayın Yeri: /
Ulusal, Tam metin bildiri
29.09.2019, Futourism Congress
ENES KEMAL,YAVUZ GÜLSER (26.09.2019 - 28.09.2019 )
Yayın Yeri: / Mersin
Uluslararası, Tam metin bildiri
30.03.2018, Gastronomi Zirvesi
KONAKLIOĞLU ECE,ÖZKAYA FÜGEN,Lokmanoğlu Yasmina,ENES KEMAL (22.03.2018 - 25.03.2018 )
Yayın Yeri: / Ankara
Uluslararası, Tam metin bildiri
03.10.2018, Fotourism 2018
TAŞTAN HÜLYA,ENES KEMAL,Bektarım Nurcan (27.09.2018 - 29.09.2018 )
Yayın Yeri: /
Uluslararası, Tam metin bildiri
MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI
84
, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Devam Ediyor
Gastronomi ve Yöresel ürün konağı
84
, Kalkınma Bakanlığı, Devam Ediyor
Kazakistan İş Dünyası 2020 Yol Haritası
84
, Diğer (Ulusal), Tamamlandı
Hedef Turizmde İstihdam
84
, Kalkınma Bakanlığı, Tamamlandı
Meslek Yüksekokulları Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne Ait Dersler İçin E Öğrenme Materyallerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması Projesi
84
, Avrupa Birliği, Tamamlandı